پاورپوینت مطالعات آب انبار،حوض بزرگ سرپوشيده

آب انبارمحفظه‌ای است که در آن همواره آب گوار ذخيره می کنند، و مکان سرپوشيده‌ای است در زيرزمين که در آن آب انباشته می کنند. که سقف آن را با آجر مي‌سازند. حوض بزرگ روپوشيده در زيرزمين که سقف آن را با آجر مي‌سازند، و جاي ذخيره کردن آب است. آب‌انبار، برکه، حوض، مصنعه و نام‌هاي ديگر، مخازن آب زيرزميني هستند که براي رفع نياز مردم به آب شرب در بيشتر مناطق ايران و بعضي کشورهاي ديگر ساخته مي‌شده است. قدیمی ترین آثار برجای مانده از آب انبارها با پیدایش اولین تمدن های ایرانی هم زمان است. مخزن آب انبار شهر ایلامی دورانتاش در چغازنبیل(چهل کیلومتری جنوب شرقی شهر تاریخی شوش در استان خوزستان) مربوط به هزاره ی دوم ق . م هنوز باقی است. در دوره ی هخامنشیان نیز بقایای آب انبار و آبراه های متعدد در تخت جمشید وجود دارد. در دوره ی اسلامی آب انبار مانند سایر بناهای شهری در مراکز تجمع شهر مانند راسته بازارها و مرکز محلات و همچنین کاروانسراهای بین راهی احداث می شد. آب انبارها از جمله تأسیسات وابسته به قنات هستند كه برای ذخیره ‌سازی در زمستان و استفاده در تابستان كاربرد داشته‌ اند . فن ساختمان و شيوه معماري در ساختمان آب‌انبارها داراي اعتبار خاصي است؛ چرا كه سازندگان اين واحدها با دقت و نكته‌سنجي بسيار، به مسايل عمده اي چون ميزان فشار آب بر كف و سطح آب‌انبار، مساله اندود داخل بنا، تهويه، تصفيه و جلوگيري از آلودگي آب، توجه كامل داشته‌اند. آب انبار شیری : :برخي از آب‌انبارهاي خصوصي و بيشتر آب‌انبارهاي عمومي داراي پاشيراند . آب‌انبارهاي عمومي بزرگ گاه بيش از يك شير و چند چالة فاضلاب دارند. آب انبار دستی : برخي از آب‌انبارهاي عمومي بي‌توجه به بهداشت ، فاقد پاشيرند و پلكاني در داخل مخزن آب، از سطح زمين تا كف آن ، ساخته شده است و مستقيماً مي‌توان از مخزن آب برداشت . به تدريج با مصرف آب و پايين رفتن سطح آن، پله‌هاي بيشتري از زير آب آشكار مي‌گردد ، مانند آب انبارهاي حسينيه‌هاي زواره و كَراش و دهكده‌هاي آن ؛ داخل مخازن بركه‌اي اين ناحيه نيز پلكان چهار گوشه‌كوچك تا كف بركه ساخته شده كه در محل به آنها «پاكُنه» مي‌گويند . نوعي ديگر از آب انبارهاي عمومي كه معمولاً گنجايش كمي دارند ، فاقد هرگونه پله‌اند و از طريق دريچه‌اي ، مانند دهانة چاه ، كه مستقيماً به مخزن متصل است با دلو از آنها آب برمي‌دارند . اين گونه مخازن در طبس و محمدية نائين و برخي شهرهاي كويري ديده مي‌شود .
پاورپوینت مطالعات آب انبار،حوض بزرگ سرپوشيدهپاورپوینت مطالعات آب انبار،حوض بزرگ سرپوشيده
قیمت قیمت : 40000 تومان
273 بازدید
نوع فایل : zip

پاورپوینت مطالعات آب انبار،حوض بزرگ سرپوشيده

آب انبار 
 

آب انبارمحفظه‌ای است که در آن همواره آب گوار ذخيره می کنند، و مکان سرپوشيده‌ای است در زيرزمين که در آن آب انباشته می کنند. که سقف آن را با آجر مي‌سازند.

حوض بزرگ بزرگ سرپوشيده در زيرزمين که سقف آن را با آجر مي‌سازند، و جای ذخيره کردن آب است.
آب‌انبار، برکه، حوض، مصنعه و نام‌های ديگر، مخازن آب زيرزميني هستند که براي رفع نياز مردم به آب شرب در بيشتر مناطق ايران و بعضی کشورهای ديگر ساخته میشده است.

قدیمی ترین آثار برجای مانده از آب انبارها با پیدایش اولین تمدن های ایرانی هم زمان است. مخزن آب انبار شهر ایلامی دورانتاش در چغازنبیل(چهل کیلومتری جنوب شرقی شهر تاریخی شوش در استان خوزستان) مربوط به هزاره ی دوم ق . م هنوز باقی است.
 در دوره ی هخامنشیان نیز بقایای آب انبار و آبراه های متعدد در تخت جمشید وجود دارد.
 در دوره ی اسلامی آب انبار مانند سایر بناهای شهری در مراکز تجمع شهر مانند راسته بازارها و مرکز محلات و همچنین کاروانسراهای بین راهی احداث می شد.
آب انبارها از جمله تأسیسات وابسته به قنات هستند كه برای ذخیره ‌سازی در زمستان و استفاده در تابستان كاربرد داشته‌ اند .
فن ساختمان و شيوه معماری در ساختمان آب‌انبارها داراي اعتبار خاصي است؛ چرا كه سازندگان اين واحدها با دقت و نكته‌سنجي بسيار، به مسايل عمده اي چون ميزان فشار آب بر كف و سطح آب‌انبار، مساله اندود داخل بنا، تهويه، تصفيه و جلوگيری از آلودگی آب، توجه كامل داشته‌اند.

آب انبار شیری  : :برخي از آب‌انبارهاي خصوصي و بيشتر آب‌انبارهاي عمومی دارای پاشيراند . آب‌انبارهاي عمومي بزرگ گاه بيش از يك شير و چند چالة فاضلاب دارند.
آب انبار دستی : برخي از آب‌انبارهاي عمومي بي‌توجه به بهداشت ، فاقد پاشيرند و پلكاني در داخل مخزن آب، از سطح زمين تا كف آن ، ساخته شده است و مستقيماً مي‌توان از مخزن آب برداشت . به تدريج با مصرف آب و پايين رفتن سطح آن، پله‌هاي بيشتري از زير آب آشكار مي‌گردد ، مانند آب انبارهاي حسينيه‌هاي زواره و كَراش و دهكده‌هاي آن ؛ داخل مخازن بركه‌اي اين ناحيه نيز پلكان چهار گوشه‌كوچك تا كف بركه ساخته شده كه در محل به آنها «پاكُنه» مي‌گويند .
نوعي ديگر از آب انبارهاي عمومي كه معمولاً گنجايش كمي دارند ، فاقد هرگونه پله‌اند و از طريق دريچه‌اي ، مانند دهانة چاه ، كه مستقيماً به مخزن متصل است با دلو از آنها آب برمي‌دارند . اين گونه مخازن در طبس و محمدية نائين و برخي شهرهاي كويري ديده مي‌شود .

 

                    جهت دیدن تصاویر اینجا را کلیک کنید.                    

 

نوع فایل : پاورپوینت 68 صفحه


حجم فایل :11.0 مگابایت


    قیمت : 40000 تومان


 

11

کلیه حقوق برای سایت پروژه معماری دات کام محفوظ است.